Kamarai Védnöki Tábla rendszer

A Somogyi, valamint a Veszprém és Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarák 2002-ben hozták létre a három vármegyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyben közel 127 minősített, kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik, három kategóriában (étterem, cukrászda, kávézó és koktélbár).

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

CÉLOK

A Kamarai Védnöki Tábla célja a korrekt, színvonalas, vendégmarasztaló üzletek szakmai elismerése és népszerűsítése, valamint a vendéglátóipari szolgáltatások minőségének javítása, annak magas szinten tartása, illetve a vendégek tájékoztatásának és tájékozódásának segítése.

A Kamarai Védnöki Táblát elnyert vendéglátóhelyek minőségi vendéglátóipari szolgáltatást nyújtanak, felettük a védnöki tábla rendszert működtető három kereskedelmi és iparkamara szakmai védnökséget vállal.

MINŐSÍTÉS

A három vármegye gyakorló vendéglátóipari szakemberei dolgozták ki a Kamarai Védnöki Tábla komplex minősítő rendszerét, amelynek feltételeit az újonnan pályázó és a minősített üzleteknek maradéktalanul teljesíteni kell.

A minősítés folyamata: a jelentkező étterem, cukrászda, kávézó, koktélbár elvégzi üzlete önminősítését, majd ezt követően a másik két vármegyéből érkező független értékelő csoport próbafogyasztás és konyhai ellenőrzés keretében meggyőződik a szempontok teljesüléséről, és elvégzi a vendéglátó üzlet minősítését.

Kamarai Védnöki Tábla viselésére az az üzlet jogosult, amely a minősítés szempontrendszerében az elérhető maximális pontszám legalább 80%-át teljesíti.

MŰKÖDÉS

A Kamarai Védnöki Táblát azon Somogy, Veszprém és Zala vármegyei vendéglátóipari egységek (étterem, cukrászda, kávézó és koktélbár) kaphatják meg, amelyek maradéktalanul megfelelnek a minősítő rendszer követelményeinek. A minősítést a helyszínen a működtető kamarák szakembereiből álló bizottság végzi.

A Kamarai Védnöki Táblát elnyert vendéglátó üzletek névsorát a kamarák saját kiadványaikban megkülönböztetett módon megjelenítik és azon túl is széleskörűen népszerűsítik.

A védnöki táblát elnyert üzletek 3 évente utóellenőrzésen esnek át, és amennyiben megállapítást nyer, hogy az üzlet színvonala romlott az előző ellenőrzéshez képest, a tábla visszavehető.

JELENTKEZÉS

A Kamarai Védnöki Tábla elnyerésére a letölthető nyilatkozat, adatlap és a minősítő szempontrendszer - mellyel a vendéglátóhely ún. önminősítést végez saját üzletén - kitöltésével és visszaküldésével lehet jelentkezni minden év június 30-ig.

A minősítés július 15. és augusztus 20. között zajlik, a táblák átadására pedig szeptember hónapban kerül sor széles sajtónyilvánosság előtt.

A minősítés önkéntes kamarai tagsággal rendelkező vállalkozások részére ingyenes. Tagság hiányában a minősítés díja 30.000,- Ft + áfa.

Kapcsolódó dokumentumok


KAPCSOLAT
Somogy: +36 82 501 000
Veszprém: +36 88 814 111
Zala: +36 92 550 514
info@vednokitabla.hu